도담어린이집

KOREAN   ENGLISH


서울시 금천구 독산로 32나길 48
노유자시설(어린이집)
지상2층
397.81㎡


            
 
         

          

           
           

             

 

Loosely Stacked Blocks

 


The dodam nursery school is in the typical Korean residential district. It is located on a triangular site, adjacent to the two narrow roads with widths of 6 and 10 meters. The entrance to a public parking building is right in front of the site and the apartments and houses densely surround it. The view is only opened toward the sharp corner of the site. The cubical geometry of the building on the triangular site creates unexpected indoor and outdoor space for children. They function as buffer zones for the children’s safety and also serve as playgrounds.

Each floor consists of three classrooms, an office, and a stairwell which are loosely connected through the central hallway. The rooms are very flexible with sliding barriers that transform it between a large classroom and many small playrooms. The playground is located on the rooftop surrounded by high walls.


 
 

IMAGE